Zapiekanka makaronowo-jabłkowa
Prosta potrawa z jabłek
Jabłka są dobre na każdą pogodę cały czas możliwe do kupienia w dowolnym supermarkecie. Nie trzeba wiele wysiłku aby przygotować smaczne jedzenie.
Zapiekanka makaronowo-jabłkowa
Najłatwiej przygotować zapiekankę makaronową z jabłkami.
Wystarczą cztery soczyste jabłka. Do tego wybrane przez siebie dodatki i przyprawy najlepsze będą: cynamon, imbir, cukier brązowy.
Nastawiamy makaron – ilość zależna od preferencji. W międzyczasie należy obrać jabłka i utrzeć na tarce (duże oczka). Następnie makaron odcedzamy i następnie wkładamy większą część do naczynia żaroodpornego mieszamy utarte jabłka z suszonymi owocami i wykładamy na makaron. Pozostały makaron wykładamy na wierzch. Wkładamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika.
Pozostawiamy na około 20 minut.
Zobacz również Monika Słomiany